Tjänster - Hjorthmusic

Go to content

Main menu:

Studio
Tjänster

Musikproduktion

I Studio Hjorthmusic kan du spela in enstaka låtar eller hela album, och få hjälp med alla steg i din produktion. Här blir du lyssnad på, och jag som driver studion ser det som min uppgift att hjälpa dig att förverkliga din egen vision. Jag har specialiserat mig på musik inom genrer som klassisk musik, jazz, latin och dynamisk pop/rock, visor och folkmusik (musik som andas), så liverummet är akustiskt anpassat för att kunna fånga in helheten av olika instrument, och det finns många varmt klingande mikrofoner i mikrofonparken. Även studions backline speglar den inriktningen, med en del vintageförstärkare till gitarr och bas, jazziga trummor och cymbaler, mycket latin-orienterad percussion osv. Självklart jobbar jag jättegärna även med andra typer av musik, men om du vill använda många akustiska instrument eller fånga in nyanserna i din röst så kanske det är just den här studion som är rätt val för dig.

Jag gör även en del mixning och mastering av produktioner som är inspelade någon annanstans, och kan leverera i många olika format (digitalt och analogt). Självklart kan du få olika specialanpassade versioner för vinyl, cd och streaming, och jag följer noga de riktlinjer som finns för olika plattformar. Du kan även få råd kring utgivning, upphovsrätt och distribution så att hela processen löper smidigt.

On location

Ibland vill man fånga ett musikaliskt ögonblick på plats, i en viss akustik eller miljö. Tack vare att studion har en mobilrigg så kan du få hjälp med inspelning av upp till 24 kanaler var som helst (så länge det är inomhus).
Låtskrivande

Jag hjälper gärna låtskrivare som inte spelar själva att göra demos på egna låtar. Eftersom jag är multiinstrumentalist så kan jag bygga upp din låt enligt dina önskemål, och om något instrument efterfrågas som jag inte är kompetent på så har jag ett stort kontaktnät med duktiga frilansmusiker som jag kan ringa in. Eftersom jag skriver mycket musik själv så kan jag även hjälpa till med att vara bollplank för ditt skrivande, om du har användning för ett sånt!
Överföringar mellan olika format

Du kanske har en gammal inspelning på ett format som du inte längre kan spela upp: här kan du få hjälp! Studion har utrustning för att spela upp många äldre både digitala och analoga format, och gör även mastering - du kan få dina gamla inspelningar redo för utgivning i ett svep.

Musik till teater

Jag skriver mycket musik till teater (både vokal och instrumental) och kan leverera inspelad bakgrundsmusik till din föreställning (även i surround). I det fallet ser jag det som min uppgift att försöka förverkliga regissörens vision – väldigt roligt kreativt arbete!
Back to content | Back to main menu