Gunnar Hjorth - Hjorthmusic

Go to content

Main menu:

Hjorthmusic
Vad är Hjorthmusic HB?

Hjorthmusic är ett registrerat handelsbolag med en småskalig men bred verksamhet inom musikbranschen. Företaget hette först Morgantown music men bytte i juni 2006 till det nuvarande namnet i samband med ett personalbyte.

Firman har sin bas i Fjugesta i västernärke. Bakom företaget står idag Gunnar Hjorth, gitarrist, låtskrivare, sångare (nåja), arrangör och tekniker/producent.

Gunnar Hjorth om företagets tjänster

Jag kan erbjuda enskild coachning i gitarr (elgitarr och akustisk), musikteori, arrangering (till exempel i musikprogrammet Finale) och i musikproduktion. Dessutom specialskriver jag musikarrangemang för exempelvis stråkorkester och jobbar med musikproduktioner (inspelning, mixning och mastring). Jag har möjlighet att spela in allt från hela band och klassiska ensembler till soloinstrument, sångare och ljudböcker - både i egen studio och "on location".

Jag hjälper även gärna till med enklare videoproduktioner. Jag kan även leverera gitarrpålägg i valfritt format till musikproduktioner inom flera genre, har rimliga krav på ersättning och ett lätthanterligt ego.

Jag föreläser och fortbildar ibland musiklärare inom digitala hjälpmedel och kan hjälpa till att göra enklare layouter till broschyrer, affischer, visitkort och cd-skivor. Även konsultuppdrag har förekommit. Fråga gärna om referenser på de uppdrag jag har haft tidigare om det är något av detta som verkar intressant för dig.

Jag har sysslat med musik på heltid i många år som musiker och musiklärare. Som musiker har jag förutom att vara med i diverse olika band (Farbror Bånges Kapell, David Södergren Hot 5 m.fl.) bl.a. suttit i husbandet på Grythyttans gästgivaregård i några år, gjort många kyrkokonserter och frilansjobb, uppträtt i radio och TV, spelat på olika weekendhotell, spelat på lokala musikfestivaler och gjort solokonserter i Sverige och England. Sedan mitten av 90-talet är jag medlem i den klassiska gitarrtrion Caspártrion. Vi har gett ut en skiva och är ute och spelar konserter med jämna mellanrum.

Nuförtiden gör jag ofta små inhopp som elgitarrist och har genom åren bl.a gått att skymta bakom Sofia Källgren, Anders Lundin, Kerstin Ryhed, Andres Esteche, Öjebokören, Magdalena Eriksson, Christer Björkman, Stefan Ljunqvist, Anders Ekborg, Ingrid Langaard, Nisse Landgren, Robert Nordmark och Lasse Lindgren, oftast vid tillställningar kopplade till Karlskoga eller Örebro.

Jag jobbar även gärna med teatermusik och har ett mångårigt samarbete med Teater Nolby, där jag skriver musiken till uppsättningarna och medverkar som musiker och i mindre roller. Tidigare har jag även jobbat åt teaterföreningen Lyset i Karlskoga, och har medverkat som musiker till flera uppsättningar med Comediecompagniet i Örebro.Back to content | Back to main menu